Näin aloitat salibandyn – parhaat vinkit

Moni voi pyöritellä mielessään ajatusta uudesta harrastuksesta. Pitäisikö aloittaa kalliokiipeily, vai mikroautolla ajaminen? Olisiko kenties jääkiekko juuri itselle sopiva harrastus? Monet harrasteet vaativat paljon erityisiä varusteita ja niitä voi harrastaa melko hintavilla hallivuoroilla. Jos haluat aloittaa suhteellisen helposti uuden harrastuksen, voi salibandy olla sinulle sopiva laji. Salibandy ei vaadi kovin paljon panostuksia, että pääset alkuun harrastamisessa. Lue siis tästä parhaat vinkit, joilla pääset lajin pariin helposti ja nopeasti.

Välineet

Salibandyn pelaaminen ei tosiaan vaadi kovin paljon erilaisia varusteita tai välineitä. Useimmilta varmaan löytyy sisäpelikengät jo valmiina, joten niitä ei yleensä tarvitse hankkia. Jos sellaiset kuitenkin puuttuvat, niin urheilukaupasta saa kyseiset kengät muutamalla kympillä. Ei siis turhan kallista.

Lisäksi pelaamista varten tarvitaan maila, joka yleensä onkin lajin kallein panostus. Mailoja löytyy monen hintaisia, mutta jo muutamalla kympillä saa ihan pätevän pelivälineen. Mailoja löytyy yli sadankin euron hintaluokasta, ja niissä voi olla ominaisuuksia, jotka helpottavat pelaamista. Ne ovat monesti erittäin kevyitä ja kestäviä, mutta muutaman kympin mailalla pääsee aivan mainiosti alkuun peleissä. Sitten kun olet harrastanut lajia hieman pidempään ja olet todennut, että se on sinun lajisi, voit harkita ostavasi kalliimman mailan.

Kun kengät ja maila löytyvät kaapista, sinulla periaatteessa onkin jo kaikki mitä salibandyn pelaamiseen tarvitaan. Peliasuksi kelpaa t-paita ja shortsit. Jos omistat teknisen ja kosteutta siirtävää materiaalia olevan paidan, niin aina parempi. Shortsit on hyvä olla myös ohuet ja kosteutta siirtävät, joten farkkushortsit eivät tule kysymykseen.

Salibandyyn löytyy myös useita lisävarusteita, mutta ilman niitäkin tulee kyllä varsin hyvin toimeen. Jos haluat, voit käyttää hikipantaa otsalla ja ranteissa. Lajissa tulee yleensä todella kuuma ja hiki virtaa. On mukavaa, ettei kaikki hiki valu silmille ja että tarvittaessa voit pyyhkiä hikeä ranteessa olevaan hikipantaan. Jotkut harrastajat pitävät myös lippalakkia päässään pelatessa, sillä se ajaa lähes saman asian kuin hikipanta otsalla.

Lisäksi jotkut pelaajat pitävät päässään suojalaseja, jotka suojaavat silmiä pallolta ja muiden pelaajien mailoilta. Tämä trendi on tullut vasta viime vuosien aikana, salibandyä pelattiin nimittäin pitkään ilman mitään suojalaseja. Nykyisin kuitenkin erityisesti junioreiden peleissä nähdään lähes kaikilla pelaajilla suojalasit.

Lisäksi pelaamista varten tarvitaan tietysti palloja, jotka ovat kyllä edullisia. Muutamalla eurolla saat pötkön palloja, jotta voit pistää pelit pystyyn. Lisäksi voit harkita hankkivasi kuljetus- ja säilytyspussin mailallesi. Niissä on yleensä kätevä remmi, jolla voit kantaa mailapussia selässäsi. Jos kuljet pelaamassa esimerkiksi pyörällä tai bussilla, voi tämä olla hyödyllinen kapistus. Mailapussitkin ovat melko edullisia, muutamalla kympillä saa jo ihan hyvän.

Miten pääsen pelaamaan?

Kun varusteet ovat kunnossa, niin seuraava kysymys tietysti on, että miten pääsee pelaamaan? Monet koulut vuokraavat liikuntasalejaan iltakäyttöön, joten voit vaikka kerätä kaveriporukan ja varata oman vuoron liikuntasalista. Voit myös kysellä peliporukoita vaikkapa sosiaalisen median palveluissa. Monilla pitkään toimineilla peliporukoilla voi olla myös omat sivunsa, joilta voi kysellä mahdollisuutta päästä mukaan pelaamaan. Kynnys pelin aloittamiseen on yleensä matala ja eritasoiset pelaajat pelaavat yleensä hyvin samassakin porukassa. Jos olet oikein näppärä, niin voit rakentaa salibandy-kaukalon vaikka takapihallesi ja pistää siellä pelit pystyyn. Tällöin voi olla hyvä käydä hakemassa rakennusmateriaaleja byggmax tavaratalosta.