Valitse parhaat vaatteet salibandyn pelaamiseen

Salibandy on pysytellyt vuosien saatossa Suomen suosituimpien palloilulajien joukossa. Salibandyssa kiinnostaa eniten lajin vauhdikkuus ja helppous, sillä salibandyn säännöt on helppo oppia ja sitä pääsee pelaamaan lähes kuka vaan.

Salibandy on loistava ja monipuolinen liikuntalaji, sillä sen nopeat käännökset ja pyrähdykset saavat sykkeen nousemaan ja hien varmasti pintaan. Millaiset vaatteet sopivat sitten parhaiten silloin tällöin salibandya pelaavalle harrastelijalle?

Näin valitset vaatetuksen salibandyn pelaamista varten

Jos et pelaa salibandya säännöllisesti, ammattimaiseen varustukseen ja asusteisiin ei tarvitse panostaa. Salibandyn pelaaminen onnistuu helposti myös mukavilla ja joustavilla urheiluvaatteilla, mutta vaatteiden valinnassa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamiin tärkeisiin seikkoihin, joiden avulla pelaaminen onnistuu sekä turvallisesti että mukavammin.

Kun valitset vaatteita salibandya varten, tärkeintä on kiinnittää huomiota sellaisiin urheiluvaatteisiin, jotka on valmistettu materiaaleista, jotka joustavat ja imevät iholta hikeä. Laadukkaisiin urheiluvaatteisiin kannattaakin panostaa, sillä niitä voidaan käyttää salibandyn lisäksi myös monissa muissa urheilulajeissa, kuten kuntosalilla, lenkkipolulla, joogassa tai vaikkapa tenniksessä.

Naisten tulee puolestaan kiinnittää huomiota myös kunnollisten urheiluliivien valintaan. Rintojen herkkä tukikudos voi venyä urheilun aikana ja erityisesti salibandy voi vaurioittaa huonosti suojattuja rintoja, sillä lajiin kuuluu tunnetusti paljon nopeita käännöksiä ja juoksemista.

Ruotsalainen naisten urheiluvaatteisiin erikoistunut Aim’n panostaa tuotteissaan juuri kaikkiin edellä mainittuihin ominaisuuksiin. Verkkokaupan tuotteita on mahdollista lajitella esimerkiksi urheilulajin mukaan, joten voit löytää valikoiman joukosta parhaat vaihtoehdot salibandya varten esimerkiksi yhdistelmällä juoksua ja kuntosalia varten suunniteltuja urheiluvaatteita.

Koska salibandy on tehokasta aerobista liikuntaa, urheiluvaatteiden valinnassa kannattaa hyödyntää hengittäviä materiaaleja. Sählypallon iskuilta voi myös suojautua pukeutumalla pitkiin trikoohousuihin. Jos toimit pelissä maalivahtina, suojautuminen pallon iskuilta on erityisen tärkeää, joten käytä kypärää ja tarvittaessa myös hanskoja.

Vielä lopuksi huomiota kannattaa kiinnittää kenkien valintaan. Salibandyn pelaamiseen kannattaa valita aina mahdollisimman pitävällä pohjalla varustetut kengät, jotta et liukastu kesken pelin. Sisäpelikengät ovat kaikkein paras vaihtoehto, sillä ne ovat samalla tukevat että mukavat jalassa, eivätkä jätä hallin lattiaan jälkiä.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kengän koko on sopiva silloin, kun se ei purista eikä kiristä pituus- eikä leveyssuunnassa. Liian suuria kenkiä ei myöskään kannata valita, sillä mikäli varpaiden eteen jää kengän sisällä tyhjää tilaa, kyseinen koko on liian suuri. Lisäksi salibandyn kaltaisessa lajissa kengän valinnassa kannattaa panostaa myös riittävän vaimennukseen.