Sählymailan käsittelemistä kannattaa harjoitella

Salibandyssä pelaajan tärkein työkalu on maila. Sitä kannattaa opetella käsittelemään oikeaa tekniikkaa noudattaen, jotta pelaaminen ja mailan käsittely onnistuisivat parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Oikean- vai vasemmanpuoleinen maila?

Sählyssä on olemassa kahdenlaisia mailoja: oikean- ja vasemmanpuoleisia. Useimmiten maila valikoituu sen perusteella, onko pelaaja vasen- vai oikeakätinen. Suurin osa pelaajista valitsee vasemmalle kääntyvän mailan, koska valtaosa on oikeakätisiä. Tämä ei kuitenkaan ole täysin yksiselitteistä, vaan maila kannattaa valita sen mukaan, mikä itsestä tuntuu luontevimmalta. Usein aiempi urheilukokemus saattaa vaikuttaa siihen, kummalla puolella mieluummin pelaa salibandyä. Jos aiempaa kokemusta ei ole, eikä ole varma siitä, kumpi puoli itselle sopii paremmin, voi testata, kumpi käsi reagoi kun mailan asettaa eteen ja se rupeaa kaatumaan. Jos mailasta nappaa otteen oikealla kädellä, kannattaa silloin valita vasemmanpuoleinen maila.

Oikea asento salibandyssä

Puolustavassa asennossa oleva salibandynpelaaja, jolla ei ole hallussaan palloa, pitää mailaa yleensä sivuttain siten, ettei se koske lattiaan. Puolustaessa pelaaja madaltaa tasapainopistettään sen verran, että reaktionopeus tehostuu ja tasapainon ylläpitäminen on helpompaa. Hyökkäysasennossa jalkojen tulee olla noin hartianleveyden verran erillään ja polvien aavistuksen koukussa. Painon tulee olla varpailla ja selän suorassa. Tämä asento mahdollistaa sen, että pelaaja pääsee nopeasti liikkeelle pallon kanssa kun on aika hyökätä.