Onko salibandy Suomen tuleva kansallislaji?

Salibandy on Suomessa ja maailmalla erittäin suosittu urheilulaji. Oletko sinä tutustunut jo salibandyn saloihin? Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin salibandyn maailmaan sekä siihen, mitä eroa on toisiaan kovasti muistuttavilla salibandyllä ja sählyllä.

Salibandyssä on erittäin tärkeää, että pelaaja on kaikin puolin hyvässä kunnossa. Kävely, juoksu, pyöräily, kuntosaliharjoittelu tai vaikkapa oman koiran kanssa lenkkeily ylläpitävät hyvää kuntoa.

Lemmikin kanssa lenkkeilyä ja esimerkiksi kepin tai pallon noutamista voi harrastaa vaikka päivittäin. Yhteisen tekemisen jälkeen sekä koira että omistaja ovat varmasti onnellisia ja tuntevat tehneensä jotakin yhteistä mukavaa. Koiran omistaja palkitsee itsensä urheilusuorituksen jälkeen hyväksi katsomallaan palautusjuomalla, kun koira puolestaan saa usein pienen määrän koiran herkkuja.

Maistuvia koiran herkkuja löytyy kätevästi verkosta, josta voidaan mainita esimerkiksi koiran makuun erityisesti sopivat herkulliset luut ja koiran keksit. Omistaja säästää aikaa, polttoainetta ja rahaa kun hankkii suussa sulavia koiran herkkuja kätevästi netistä. Minkälaisista “kiitospaloista” sinun koirasi pitää?

Mitä on salibandy?

Salibandy tarkoittaa tilavissa sisätiloissa pelattavaa mailapeliä. Yleisesti salibandyn arvellaan saaneen vaikutteita jääpallosta, jääkiekosta ja katukiekosta. Salibandystä puhutaan silloin, kun kysymyksessä on tarkkoja sääntöjä sisältävä sarjatoimintaan suunnattu lajin versio. Salibandyä pelataan kilpaurheilutyyppisesti naisten ja miesten salibandyliigoissa, maajoukkuetoiminnassa sekä EM- ja MM-kisoissa.

Minkälaista on sähly?

Sähly ja salibandy ovat kyseisen lajin erilaisia muotoja. Sähly-nimeä käytetään, kun pelataan lajin vapaampaa versiota, joka on useimmille tuttu esimerkiksi kouluajoilta ja kaveripiiristä.

Suomessa salibandyä harrastavia henkilöitä on todella huomattava määrä, eli yli 350 000 henkilöä. Lisenssipelaajien määrää katsottaesa salibandy nousee kotimaassa neljänneksi suosituimmaksi urheilulajiksi.

Salibandy harrastusta edistää Suomessa Suomen salibandyliitto

Suomessa on noin 850 salibandyseuraa. Korkein sarjataso lajissa on F-liiga sekä miehillä että naisilla. Alin sarjataso naisten peleissä on IV-divisioona, mutta miehillä sarjatasoja riittää aina I-divisioonasta VI-divisioonaan kuuluviin peleihin asti. Junioreille löytyy myös omat sarjansa. Suomi pelaa salibandyä myös ansiokkaasti kansainvälisellä tasolla. Suomalaista osaamista edustavat naisten ja miesten sekä alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien salibandyjoukkueet.

Kuinka monta pelaajaa salibandyn kokoonpanoon kuuluu?

Salibandyssä menestymiseen tarvitaan aitoa peli-iloa, motivaatiota ja oikeanlaiset välineet. Yksittäiseen otteluun voivat osallistua aina pöytäkirjaan merkityt pelaajat. Joukkue koostuu kuudesta samanaikaisesti kentällä olevasta pelaajasta, joista aina yksi pelaaja on maalivahti. Pelin onnistumiseksi välineiden pitää olla aina jokaiselle pelaajalle tarkkaan valitut. Salibandymaila esimerkiksi voi olla left tai right sen mukaan, kummalta puolelta käsin yksittäinen pelaaja osallistuu peliin. Salibandy on erittäin mukava, ja sekä yleiskuntoa että lihaksia tehokkaasti harjoittava laji, joten ei muuta kuin pelaamaan!