Salibandyliigassa pelaa Suomen parhaimmisto

Suomessa salibandyllä on todella vahva asema. Lähes jokainen 80-luvulta alkaen koulua käynyt lapsi ja nuori on jossain vaiheessa päässyt pelaamaan sählyä vähintään koulun liikuntatunneilla, mutta monelle siitä kehittyy myös rakas harrastus ja joillekin jopa todella tärkeä osa elämää. Yllättävän monet suomalaiset kuuluvat johonkin salibandyseuraan.

Salibandyliiga

Suomessa miesten SM-sarjaa kutsutaan nimellä Salibandyliiga . Se koostuu maan parhaista salibandyjoukkueista, joita on vuosien varrella ilmaantunut tasaiseen tahtiin yhä enemmän. Suomenmestaruuskisat järjestettiin ensimmäisen kerran jo kaudella 1986-1987, mutta varsinaisesti nimitys Salibandyliiga vakiintui sählyä ammattilaistasolla pelaavien keskuudessa 1990-luvun puolivälissä.

Suomesta löytyy jo useita salibandyjoukkueita

Kuluvalla kaudella suomalaisia salibandyjoukkueita on Salibandyliigassa kymmenkunta. Lähes jokainen suuri tai keskikokoinen suomalaiskaupunki on jonkun salibandyjoukkueen kotikaupunki, mutta liigasta ei ihan jokaisen salibandyseuran joukkuetta kuitenkaan löydy.

Tämän kauden liigajoukkueita ovat tamperelaiset Koovee ja Classic, lahtelainen LASB, turkulainen TPS, helsinkiläinen Eräviikingit, seinäjokelainen SPV, raumalainen SalBa, nokialainen KrP, oululainen OLS, hämeenlinnalainen Steelers, kuopiolainen SB Welhot, jyväskyläläinen Happee ja espoolaiset Oilers ja Indians. Tampereen salibandyn pelaajat ovat olleet kovassa iskussa viime aikoina, sillä kauden 2016-2017 kuin myös sitä edeltävän kauden kultamitalin voitti Tampereen Classic. Myös Jyväskylän Happee on sijoittunut useampana vuonna peräkkäin varsin mukavasti.