Mitä varusteita salibandy edellyttää?

Jotta sählyn pelaaminen voisi alkaa, tarvitaan tiettyjä varusteita. Maalivahdin varusteet ovat sählyssä asia erikseen, mutta myös pelaaja voi varustautua eri tavoin. Salibandyyn kuuluu monenlaisia varusteita, mutta tärkein kaikista on tietenkin sählymaila. On todella kannattavaa valita itselleen paras mahdollinen maila, jotta pelaaminen on miellyttävää.

Millainen sählymaila kannattaa hankkia?

Urheilukaupoissa on myytävänä hyvin monenlaisia sählymailoja, joten oikean mailan valitseminen saattaa tuntua haastavalta tehtävältä. On hyvä idea testata erilaisia mailoja ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Usein esimerkiksi salibandyä pelaavat kaverit pystyvät antamaan vinkkejä sen suhteen, millaiset mailat ovat hyväksi havaittuja. Mailan hinta riippuu sen merkistä ja tyypistä. Hieman pehmeämpi perusmaila maksaa useimmiten vähemmän kuin jäykempi maila, jota käytetään enemmän ammattilaistasolla. Parhaat pelaajat suosivat usein jäykkää mailaa, joka mahdollistaa nopeammat syötät ja tehokkaammat laukaukset. Usein aloittelijalle suositellaan pehmeämpää mailaa.

Minkä pituinen sählymaila kannattaa hankkia?

Mailan varrellakin on merkitystä. Lyhyt varsi mahdollistaa mailan paremman hallinnan ja tekniikan, sillä se tuo pelaajan lähemmäksi palloa. Tämä tarkoittaa useimmiten sitä, että syöttöjen tekeminen on helpompaa. Tämän vuoksi on tärkeää varmistaa, että maila on juuri sopivan pituinen. Yleensä maila on oikean pituinen silloin kun se ulottuu lattiasta pelaajan navan tasolle lapa mukaanlukien. Tätä pidempi maila on yleensä hankala käsiteltävä.